Verminder prikkels

Tegenwoordig ervaren we meer prikkels dan ooit. Hebben we het niet over de drukte van mensen om ons heen (familie, collega’s, vreemden op straat) of onze omgeving, dan wel over de verwachtingen van anderen, mailtjes van het werk en social media. Door hier bewuster mee om te gaan ervaar je minder stress, slaap je beter en voel je je gelukkiger!

“Dat continu ‘aan’ staan zorgde er bijna voor dat ik in een burnout belande. Ik ga nu heel bewust met prikkels om, en werk van taak-naar-taak. Dank jullie wel!”

Leer meer over het brein, een verhoogde hersenactiviteit (prikkels) gestimuleerd door o.a. de smartphone, email en de wijze waarop we communiceren.

Resultaat
  • Je leert meer over prikkels; wat is het, hoe werkt het (brein).
  • Je wordt meer bewust van je eigen (hoeveelheid) prikkels en gaat keuzes maken hoe je ze kunt verminderen/elimineren.
  • Je leert het belang van rituelen en het verminderen van stress.
  • Je krijgt grip op piekeren.
  • Je leert je werk (en leven) in te delen, zodat je meer met aandacht en focus kunt doen.
  • Je bespreekt met je collega’s hoe je op het werk onnodige stoorzenders en prikkels kunt elimineren.
Inhoud
KORTE KENNISMAKING:

Wie zijn wij? Wat is onze achtergrond? En wat komen we je brengen?

Verdeelde aandacht
Wanneer we constant prikkels moeten verwerken, komt ons brein nooit in een staat van focus óf ontspanning. We verdelen steeds onze aandacht, terwijl het voor ons brein beter is om volledig geconcentreerd te zijn of juist te niksen. Je zult merken dat mentale taken beter gaan wanneer je prikkels slechts met mate toelaat.

Filter
Onze hersenen filteren inkomende prikkels: wat is relevant en wat niet? Alles wat niet ter zake doet komt wel binnen, maar wordt naar de achtergrond gedrukt. Zo kunnen we ons focussen op wat er op dat moment toe doet.
Daarnaast worden prikkels verbonden met eerdere ervaringen, zodat we weten wat we kunnen verwachten en wat er misschien gaat gebeuren. Zo kun je bepaalde zaken op de automatische piloot afhandelen.

Aanpak

Aandacht

Aandacht kun je zien als een soort wip, waarbij we idealiter de ene óf de andere kant omhoog hebben staan. Aan de ene kant kennen we ultieme focus en concentratie, aan de andere kant lummelen en dagdromen. Om het brein goed te laten functioneren zijn beide kanten zeer belangrijk.

Aan het einde van de workshop krijg je een opdracht (challenge) die je de komende weken, samen met je collega’s, kunt oefenen.

Reacties van deelnemers

“Ik dacht dat ik de beste was in multitasken. Grappig om te leren en te ervaren dat dit helemaal niet kan. Ik presenteer veel beter!”

“Ik ben echt een piekeraar. Nu ik weet dat de hoeveel prikkels hier mee te maken hebben, slaap ik veel beter!”

BOEK VANDAAG NOG

Vul onderstaand formulier in en wij nemen
z.s.m.contact met je op.

Contact
Bezig met versturen

Meer energie

Geniet meer van je werk

Bescherm je grenzen

Grip op jezelf

Ontdek je ritme

Beter slapen

Vergroot je drive

Verminder stress

Vier je succes

Buik plat

Nooit meer een dip

Verbeter je brein

Mindfulness

Special: Gezonde voeding
Challenge: 7 days of sleep
Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.