Grip op jezelf

Zomaar ‘de knop’ omzetten en stoppen met een ongezonde gewoonte, dat is niet voor iedereen weggelegd. Maar als je begrijpt hoe je brein reageert op stress en ‘triggers’ die onze wilskracht dwarsbomen, dan is het een stuk makkelijker om grip te krijgen op je gedrag.

 

“Ik ben echt een emotie-eter. Nu ik weet welke vormen van stress mijn verlangen naar zoet stimuleren, lukt het mij om verleidingen beter te weerstaan, ik ben inmiddels 8 kilo afgevallen!”

Iedereen heeft gewoontes die in feite ongezonde verslavingen zijn. Al is het maar eindeloos Facebook checken, of elke avond chocolade voor de tv eten. Door een eind te maken aan slechte gewoontes, krijg je meer grip op je lijf, je energiepeil en je leven.

Resultaat
  • Je brengt je eigen slechte gewoontes in kaart (bewustwording)!
  • Je krijgt het beste medicijn tegen ongezonde gewoontes!
  • We leren je dat stress de oorzaak is voor ongezond gedrag!
  • Je krijgt handvatten als je de controle kwijt bent, of dreigt kwijt te raken!
  • Je krijgt oefeningen mee om je trek en zin af te doen nemen!
Inhoud

Korte kennismaking:

Wie zijn wij? Wat is onze achtergrond? En hoe kunnen we je helpen?

Kennis:

Je slechte gewoontes ondermijnen je pogingen om gezonder te gaan leven en beter te gaan functioneren. Daarnaast kan een slechte gewoonte uitgroeien tot een regelrechte verslaving. Als je een paar dagen je slechte gewoontes bijhoudt, zul je zien dat je er meer last van hebt dan je dacht. We helpen je jouw ongezonde gedrag in kaart te brengen en te doorbreken.

Aan het einde van de workshop krijg je een opdracht (challenge) die je de komende weken kunt oefenen.

Aanpak

Onze hersenen zijn zo ingesteld dat we snel nieuwe gewoontes ontwikkelen. Dat geeft regelmaat en in principe is dat goed voor ons. Zeker als het gaat om goede gewoontes, zoals tandenpoetsen en ’s morgens onder de douche springen. Maar slechte gewoontes belemmeren ons en kunnen zelfs een verslaving worden. (H)erken je gedrag en gewoontes en doorbreek ze. Sport en beweging is het beste medicijn, omdat je stofjes aanmaakt die je een goed gevoel geven, dezelfde emotie die jouw slechte gewoonte ook kan geven. Ook leer je dat stress je ongezonde gedrag prikkelt.

DUUR EN AANTAL DEELNEMERS IN OVERLEG.

Reacties van deelnemers

“Ik geniet in het weekend weer enorm van een mooi glas wijn, in plaats van elke avond. Dat maakt zo’n verschil in mindset, gewicht en m’n humeur. Super!”

“Sinds ik sport heb ik er een nieuwe verslaving bij, maar wel een gezonde dit keer. Het helpt me van de sigaretten af te blijven!”

BOEK VANDAAG NOG

Vul onderstaand formulier in en wij nemen
z.s.m. contact met je op. Liever direct contact? Bel 026-8448445.

Contact
Bezig met versturen

Verminder prikkels

Meer energie

Geniet meer van je werk

Bescherm je grenzen

Ontdek je ritme

Beter slapen

Vergroot je drive

Verminder stress

Vier je succes

Buik plat

Nooit meer een dip

Verbeter je brein

Mindfulness

Ontdek je ritme
Bescherm je grenzen
Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.