Week van de Werkstress 16-19 nov.

Nieuws, Ontspanning

1 op de 7 mensen heeft last van werkstress, dat zijn meer dan 1 miljoen werknemers. Werkstress is daarmee beroepsziekte nummer 1. Werknemers in de leeftijd van 25 tot 35 jaar ervaren de meeste burn-outklachten, 17% van hen heeft te maken met (zeer) hoge werkstress. Daarom vindt deze week voor de tweede keer de Week van de Werkstress plaats.

Burn-out onder werknemers

14,4 % van alle werknemers heeft last van burn-outklachten. Met name onder jonge werknemers is het verzuim door stressklachten relatief hoog. Het gaat hierbij om werknemers van 25 tot 25 jaar. Ruim 240.000 van hen ervaren burn-outklachten. Wie eenmaal een burn-out heeft gehad, heeft een vergroot risico op een tweede. Deze generatie vormt de komende 40 jaar een belangrijk onderdeel van onze beroepsbevolking. En juist daarom is het belangrijk dat er op het werk over werkstress gesproken wordt. De Week van de Werkstress biedt een uitgelezen kans om dat gesprek op gang te brengen en te houden, met tal van activiteiten om de werkstress te verminderen en het werkplezier te verhogen.

Week van de Werkstress

Circa honderd bedrijven zoals bijvoorbeeld ING, EY, Capgemini en de Gemeente Den Haag besteden aandacht aan werkstress binnen het bedrijf. Dit loopt uiteen van yogaworkshops en medewerkers aansporen om met de fiets te komen, workshops en testen over stress tot het gesprek aangaan met alle medewerkers.

Wil je ook meedoen of meer informatie? Kijk op www.duurzameinzetbaarheid.nl of www.checkjewerkstress.nl of neem contact met Fitter Nederland op.

De doe test: hoeveel stress ervaar jij momenteel?

werkstresweek_logo

 

 

De kracht van honing en kaneel
Doe de test: hoeveel stress ervaar jij?

Wellicht vind je dit ook leuk!

Menu