Energiek Provincie Zuid Holland

Nieuws

Voor Provincie Zuid Holland zijn we inmiddels een mooi jaarprogramma gestart. Eva  Reitsma (Preventieadviseur) vertelt:

Eva: “We hebben Fitter Nederland gevraagd om dit programma voor ons op te zetten. Zo zorgen we dat er continu aandacht voor het onderwerp is met professionele ondersteuning.” 

Ilona Huitink van Fitter Nederland vult aan: “Met ‘Energiek PZH’ willen we 4 dingen bereiken: fysieke gezondheid, mentale gezondheid, zingeving en veerkracht. Op al deze gebieden willen we bewustzijn creëren en kennis aanreiken, en natuurlijk mensen letterlijk en figuurlijk in beweging krijgen.” 

Voor iedereen
We bereiken met dit programma niet alleen die collega’s die uit zichzelf al gezond leven, benadrukt Ilona. “Er zijn ook mensen met gezondheids- en stressklachten, die niet genoeg inzicht hebben in hoe een verandering van leefstijl kan helpen, of die het niet lukt om hun leefstijl te veranderen. 

Uit onderzoek blijkt dat de omgeving dan heel bepalend is. Als leidinggevenden en collega’s ermee bezig zijn, werkt dat stimulerend. Bijvoorbeeld als we uitdragen dat we het heel normaal vinden om lunchpauze te houden. Of als je als team afspraken maakt over wandelen of korter vergaderen. Dan worden ook die mensen daarin meegenomen die daar niet zo mee bezig waren.”

Programma
Het programma ‘Energiek PZH’ bestaat uit blogs, podcasts, verschillende workshops, zoals: “Zet je waarden in” en “Je brein in topvorm” en korte ‘energizers’: een kwartiertje met elkaar via het beeldscherm bewegen of yoga doen. Er is elke maand een ander thema, zoals ‘Verminder stress’ of ‘Ontdek je bioritme’. 

In alle thema’s komen de componenten: Vitaal in je lichaam, Vitaal in je brein en Vitaal in je werk aan de orde. 

Wil je meer weten over dit praktische en veelzijdige jaarprogramma bij Provincie Zuid Holland? Bel gerust of plan een afspraak.