Tip van de dag: misselijk? Neem gember!

Tip van de dag

Een simpele en smaakvolle toevoeging aan veel gerechten, dat is gember. Daarnaast is het misschien jouw natuurlijke remedie tegen misselijkheid.

Gember is een wortelknol van de gemberplant. In de traditionele Chinese geneeskunde werd gember gebruikt als medicijn, tegenwoordig is het voornamelijk een smaakmaker in de keuken.

Tientallen wetenschappelijke onderzoeken laten de positieve werking van gember zien, met name voor zwangere vrouwen en mensen die kampen met zeeziekte. Het is namelijk een krachtig middel tegen misselijkheid (link door naar de onderzoeken). De inname voor het gewenste effect is 1 tot 3 gram.

Er zijn ook studies die laten zien dat gember de spijsvertering bevordert, testosteronverhogend is (in hoge dosissen), de symptomen van artritis kan verminderen en misschien zelfs de kans op darmkanker verkleint. Er is echter meer onderzoek nodig om dit laatste aan te tonen.

Gember is lekker door smoothies, thee, Oosterse gerechten, wokschotels en vleesgerechten en kun je het beste aan het eind van het koken toevoegen. Smakelijk!

(H)erken negatieve stress
Beter slapen met deze oefening

Wellicht vind je dit ook leuk!

Menu