Interview NU.nl: terugkeer naar kantoor

Nieuws

Langzaam gaat het land van het slot. Ook kantoren zullen weer vaker opengaan. Hoe wen je aan dat nieuwe ritme? En hoe houd je gezonde gewoontes in stand? Arbeidspsycholoog Tosca Gort en vitaliteitsdeskundige Marije de Vries geven advies.

De terugkeer naar kantoor betekent voor veel mensen vroeger opstaan. Niet meer een kwartier voor de eerste Zoom-meeting het bed uit rollen en in een joggingpak schieten, maar op tijd van huis weg. “Dat zal voor sommigen echt een omschakeling worden”, denkt vitaliteitsdeskundige De Vries van Fitter Nederland.

Wie dat lastig vindt, kan volgens De Vries het beste een nieuw ochtendritueel inbouwen. “Dus niet alleen vroeger opstaan, maar ook iets doen wat iedere dag hetzelfde is. Bijvoorbeeld een kop koffie of thee drinken bij het raam, even het nieuws lezen en dan pas gaan. Zorg dat je niet hoeft te haasten na het opstaan, daardoor wordt dat moment automatisch meer ontspannen.”

Voorkomen dat je overprikkeld raakt

Groot medelijden heeft arbeidspsycholoog Gort met iedereen die binnenkort terug moet naar een kantoortuin. “Dat is echt niet meer van deze tijd’, vindt de oprichter van de GORTgroep. “Vrijwel niemand kan zich echt concentreren in zo’n grote open ruimte. Helemaal na een periode waarin iedereen rustig thuis heeft gewerkt. Werkgevers moeten zich dat realiseren.”

Lees het gehele interview hier.

Meer grip op je ambitie?
Bouw aan een vitale leercultuur

Wellicht vind je dit ook leuk!

Menu