Succesverhaal en inspiratie

Nieuws

Derk Jan van Bijsterveldt, teamleider Netcare Techniek Services bij Alliander, vertelt over zijn ervaringen:

‘Na het succes van Auke de Ruiter bij het Gas Expertteam en de positieve verhalen die ik van hem erover hoorde, wilde ik het Alliander Fit programma ook erg graag met mijn team doen. Ondanks dat de ene persoon er meer over praat dan de ander, het is toch iets waar iedereen op zijn eigen manier wel mee bezig is: je eigen fysieke en mentale gezondheid. Zodoende wilde ik dit heel graag met mijn team doen omdat het hen (en zeker ook mijzelf) kon helpen om lekkerder in hun vel te zitten. Daarnaast leek het mij ook gewoon erg leuk om eens op een andere manier als team samen iets te doen.

De eerste keer dat ik het voorstelde werd het met weinig gejuich ontvangen. Het voelde voor velen als een ver-van-m’n-bed-show en er was dan ook weinig animo om dit als team te gaan doen. De sfeer en het beeld dat alleen al de naam Alliander Fit opriep, schrok sommigen zo erg af dat het zelfs een negatieve reactie opriep. Dit terwijl het toch echt als een extraatje aangeboden wordt, best fijn. Maar goed, soms werkt dat zo, en een half jaar later probeerde ik het weer. Deze keer kwam Auke met een teamlid uit zijn team langs om er over te vertellen en liet ik de keuze vrij aan eenieder: Als je het leuk vindt om mee te doen (of de eerste sessie mee te kijken) dan ben ik daar blij mee. Zit je er niet op te wachten en wil je niet mee doen, dan ook even goede vrienden. En zodoende startten we dit 12 weken programma met driekwart van het team en is uiteindelijk iedereen aangehaakt gebleven.

Dit 12 weken programma heeft mijn team en de individuele leden ervan op veel verschillende manieren iets gebracht. Allereerst is men meer bewust bezig met de eigen gezondheid. Iedereen lijkt beter te weten wat gezond is en wat ongezond. Daarnaast waren er nog allerlei persoonlijke doelen die varieerde van een betere slaap tot aan een gepersonaliseerd sportschema. Het fijne met dit programma was dan ook dat iedereen zijn eigen doelen kon stellen. Het maakte dus niet uit dat bij de ene persoon het ambitieniveau hoger lager dan bij de ander, iedereen kon meedoen in zijn eigen tempo. Naast deze positieve effecten op de gezondheid was het ook gewoon erg leuk om te doen. Je sprak elkaar eens op een ander niveau en over meer persoonlijke dingen. Van iedereen heb ik achteraf terug gekregen dat ze dat misschien nog wel het leukst hier aan vonden.

Deze combinatie maakte het voor mij tot een zeer geslaagd programma! Ik zou dit elke teamleider dan ook aanraden. Ook al denk je dat het misschien niet iets voor jouw team is. Ik twijfelde daar in het begin ook erg over, maar uiteindelijk denkt het gros van de mensen meer na over zijn eigen gezondheid dan dat ze uitspreken.’

Ook zin om aan de slag te gaan? Of wil je graag meer succesverhalen horen? Bel gerust even!

De voordelen van krachttraining
“Nederlander is de dupe van onnodig veel suikers”

Wellicht vind je dit ook leuk!

Menu