Opleiding vitaliteitstrainer

De vraag naar vitaliteit en energie op de werkvloer neemt steeds meer toe. Fitte en energieke mensen hebben meer plezier in hun werk en zijn innovatiever, flexibeler, veerkrachtiger en productiever. Veel bedrijven zoeken ondersteuning om een gezonde bedrijfscultuur vorm te geven omdat ze de kennis over vitaliteit en leefstijl zelf niet in huis hebben. De opleiding vitaliteitstrainer van Fitter Nederland is ontwikkeld om aan deze vraag tegemoet te komen. In deze opleiding leer je om energieke groepstrainingen te geven op basis van gedegen kennis over vitaliteit en gezondheidsmanagement.

We vinden het belangrijk dat je niet alleen kennis over leefstijl hebt, maar dat je ook het speelveld van gezondheidsmanagement begrijpt, dat je kunt aansluiten bij de bedrijfscultuur en dat je je thuis voelt in het werken met leidinggevenden en teams op de werkvloer.

Dit kun je als vitaliteitstrainer

Na het volgen van de opleiding heb je een stevige basis om goede, energieke groepstrainingen te geven. Je begrijpt de dynamiek van leren in groepen en weet hoe je deze kunt inzetten bij het behalen van vitaliteitsdoelen. Je kunt mensen in beweging krijgen en brengt inspiratie en energie in het team en de organisatie.

Afhankelijk van je interesse en eventuele andere opleidingen en ervaring, kan je het geleerde op veel verschillende manieren en plaatsen inzetten. Deze opleiding is een uitstekende keuze voor mensen die werkzaam (willen) zijn als trainer voor een vitaliteitsorganisatie, vitaliteitsdeskundige of -trainer binnen een bedrijf, adviseur voor HR en leidinggevenden of voor zelfstandigen in het werkveld van gezondheidsmanagement.

Kracht van het team

Groepstraining is wezenlijk anders dan individuele coaching omdat er een andere dynamiek van leren en gedragsverandering plaatsvindt dan bij individuele coaching. Fitter Nederland gelooft in de kracht van werken in een groep. Samen kom je verder omdat je elkaar steunt, inspireert en plezier hebt. In de opleiding leren we je daar niet alleen meer over, maar ook in jouw eigen leerproces wordt veel aandacht besteed aan leren met elkaar en van elkaar: practice what you preach!

Meer informatie of inschrijven?

Download hier de opleidingsbrochure. Hierin vind je meer informatie over de inhoud, opleidingsdagen en de prijs van de opleiding. Wil je je inschrijven, advies of persoonlijk contact? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

Opleidingen aanvraagformulier
Over welke opleidingen wil je meer weten? *
Menu