Deze website maakt alleen gebruik van noodzakelijke, functionele cookies. Deze Cookies worden opgeslagen in je webbrowser en vergroten het surfgemak zonder dat er persoonlijke gegevens worden verzameld en/of verzonden. Je kunt de cookie-instellingen bekijken en bepalen in de tabs aan de linkerkant.
Wie eet nog steeds een stuk ontbijtkoek als tussendoortje? Vooral met de reden dat het gezond is, of helpt afvallen? Echt? Waarom? Het is één grote suikerbom! Suiker die vrijwel direct wordt omgezet in vet en je geen energie geeft, maar juist een enorme dip! Maar hoezo? Het is toch gezond? Wie heeft jou dat ooit geleerd? Meneer Peijnenburg? Snelle Jelle? Kijk even hierna:
Als je weet dat je de eerste 3 ingrediënten van een product in grote hoeveelheid binnenkrijgt, wat eet je dan als je ontbijtkoek eet? Precies, suiker! En het ingrediënt glucose-fructosestroop is een en al buikopslag. Nou, dat beetje buikvet houd ik liever in ere door in het weekend een goed glas wijn te drinken, dan met een stuk ontbijtkoek.
Voordat ik nu weer een bak weerstand over mij heen krijg (#quinoakut #doemaarnormaal).. Begrijp me goed. Ik zeg niet dat het gif is waar je dood aan gaat, ik zeg ook niet dat je het nooit meer mag eten. Maar (daar is de maar).. als jij wilt afvallen, met name BUIKVET wilt kwijtraken, geen last meer van dips en cravins (enorme snackattack) wilt hebben, vervang je ontbijtkoek voor gezonde alternatieven (fruit, noten, rijstwafels met avocado of zalm, een groente/fruit smoothie etc.).
Nee? Onzin? Waarom niet? Teveel gedoe? Niet lekker? Saai? Prima. Kom dan maar weer bij mij terug als je er wel klaar voor bent om strakker, slanker en fitter door het leven te gaan. Ik wacht op je 😉
P.s. Dit geldt voor alles wat eindigt op koek of -tana.