Wat zijn de signalen, oorzaken en gevolgen van stress op fysiologisch, cognitief en sociaal gebied? Hoe kun je stress en werkdruk juist voor je laten werken in plaats van tegen je? En hoe houd je het binnen gezonde grenzen? Leer alles over stress en maak werkstress bespreekbaar met deze mini cursus.

Dit programma is gericht op de actualiteit van nu: hoge werkdruk door arbeidstekort, maatschappelijke druk en het hybride werken.

Je kunt deze drieluik volgen met een groep geïnteresseerden, samen met je eigen team of organiseren voor leidinggevenden.

Workshop 1: Stress en je lichaam

Stress wordt in het dagelijkse werkende leven meestal geassocieerd met hoge spanning, een constant gevoel van urgentie en/of hoge werkdruk. Het gevoel van mentaal en emotioneel onbehagen wat we voelen, is een gevolg van fysiologische reacties van het lichaam. Daarom wijden we de eerste workshop aan ‘Stress en je lichaam’, zodat je begrijpt wat er in je lichaam gebeurt. Deze kennis helpt je om symptomen tijdig te herkennen.

Workshop 2: Stress en je brein

De tweede workshop gaat over ‘Stress en je brein’. Hierin leggen we uit wat stress doet met breinfuncties zoals plannen, concentratievermogen en omgaan met tegenslagen. Ook leer je meer over het trainen van je mentale en emotionele energie.

Workshop 3: Stress en je werk

We sluiten het drieluik af met ‘Stress en je werk’. In deze workshop helpen we je met inzicht te krijgen welke omgevingsfactoren in het werk bij jou stressreacties oproepen en hoe je daar op een doelgerichte manier mee om kunt leren gaan.

Persoonlijk leiderschap

In alle drie de workshops neemt persoonlijk leiderschap een belangrijke plek in. Dit betekent dat je gaat kijken naar hoe je zelf meer regie kan nemen in het omgaan met stress, terwijl je dat goed afstemt met de situatie en/of de mensen waar je mee samenwerkt. Zo word je niet alleen zelf sterker, maar groeit je team en organisatie ook mee!

Wil je meer informatie? Bel 026 844 8445.