Maak je eigen groentemuffin!

Nieuws, Uncategorized

Recept: groentemuffins, een handige snack of lunch

Deze muffins zien er niet alleen geweldig uit, ze smaken ook heerlijk. Je kunt er een nemen als lunch of tussendoortje. Maak een kleine voorraad en bewaar ze in de koelkast of vriezer. Dan heb je altijd een gezonde keuze klaarliggen. Of maak kleinere porties (in een mini-cupcakevorm) als borrelhapje!

Ingrediënten
Voor 6 stuks

Halve courgette
6 blokjes bladspinazie (diepvries)
40 gram geraspte Parmezaanse kaas
125 ml melk
35 ml olijfolie
2 eieren
225 gram volkorenmeel
8 gram bakpoeder
snufje zout, peper naar smaak
3 eetlepels zachte geitenkaas
– muffinbakvorm (siliconen)

Instructies

Zorg dat de spinazie ontdooid is (bijvoorbeeld au bain-marie). Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de muffinvorm in met een paar drupjes olie.

Snijd de courgette door in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Hak in kleine stukjes en bak in wat olijfolie in 2 à 3 minuten beetgaar. Leg een vel keukenrol op een bord en schep de courgette erop. Laat afkoelen.

Doe de eieren, melk en olie bij elkaar en meng door elkaar. Voeg het volkorenmeel, bakpoeder, peper en zout toe en zorg dat je alles rustig maar goed door elkaar roert. Schep vervolgens de Parmezaanse kaas, spinazie en courgette erdoor. Probeer zo min mogelijk te roeren – vooral te ‘spatelen’ – om het beslag niet te taai te laten worden.

Vul de muffinvormpjes voor de helft. Doe overal wat geitenkaas in en schep vervolgens de rest van het beslag erop. Zet de vorm op een bakplaat of rooster in de oven. De baktijd is afhankelijk van je oven, maar houd 25 minuten aan. De muffins moeten goed gerezen en goudbruin zijn. Om te controleren of ze gaar zijn prik je erin met een satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan zijn ze klaar. Laat ze afkoelen in de vorm. Bewaar ze in een gesloten trommel in de koelkast, maximaal 3 dagen.

Tips

  • Je kunt ook andere groenten gebruiken, naar eigen smaak.
  • Gebruik altijd volkorenmeel voor deze muffins. Volkorenproducten hebben een langzame energieafgifte wat een suikerdip voorkomt. Het bevat veel vezels, wat bijdraagt aan een verzadigd gevoel.
  • Lunchidee: combineer een muffin met een kom soep of een bakje yoghurt met wat fruit. Eet smakelijk!
Ik ga op vakantie en ik neem NIET mee: mijn werk
Zoeken naar werkgeluk maakt blind

Wellicht vind je dit ook leuk!

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.