Je werk loslaten.

Loskomen van je werk, hoe doe je dat?

Of je nou bevlogen bent of juist gestrest, de beweegredenen dat jij in je vrije tijd doorwerkt doen er niet toe. Om na het weekend weer productief aan de slag te gaan, zijn vrije dagen (opnemen) net zo belangrijk als de werkweek zelf. Hetzelfde geldt voor vakanties. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders hun werk moeilijk los kunnen laten op vakantie.

Met het volgende stappenplan kun je je werk loslaten en genieten van je vrije tijd. Zo kun je maandag weer ontspannen en energiek voor de dag komen.

Stel realistische en haalbare doelen

Er ontstaat al snel stress wanneer je met eindeloze takenlijsten werkt. Hierdoor krijgen we namelijk het gevoel dat ons werk nooit klaar is. Probeer iedere werkdag in de ochtend 3 doelen te stellen. Schrijf deze zo specifiek en concreet mogelijk op. Formuleer de taken zo dat ze meetbaar en tijdsgebonden zijn.

Laat je werkplek goed achter

Je hebt nu een duidelijke en realistische takenlijst. Hierdoor kun je aan het einde van de werkdag doelen afvinken en weet je dat je op schema loopt. Een onoverzichtelijke chaos heeft plaats gemaakt voor een helder plan. Zo kun je met een rustig gevoel afsluiten en vervolgens genieten van je vrije tijd.

Durf je werk los te laten

Je bent niet de spil van het bedrijf, dus durf je werk los te laten. Je kunt niet altijd de controle hebben. Realiseer je dat je efficiënter en productiever bent als je niet op je vrije dagen met je werk bezig bent.

Neem je werk niet mee naar huis

Lastig, maar probeer de uitdaging aan te gaan! Neem je werklaptop, -telefoon, -documenten en -projecten niet mee naar huis. Laat op vrije dagen ook je e-mail zoveel mogelijk met rust.

Schrijf binnenkomende gedachtes op

Heb je last van onrustige gedachtes of binnenkomende ideeën wat betreft je werk? Schrijf ze op! Zo kun je het voor nu loslaten en er later mee aan de slag.

Plan jouw moment van ontspanning

Je leven draait niet alleen om werken. Als je het gevoel hebt dat dit wel zo is, realiseer je dan dat je productiever en efficiënter bent als je ook rust neemt. Gun jezelf de tijd om dat te doen waar jij ontspannen en gelukkig van wordt.

Fitter Nederland

Wij bieden verschillende workshops, challenges, specials en een vitaliteitsprogramma aan die werknemers vitaler maken! Je werk loslaten, speelt hier een belangrijke rol bij. Dit verhoogt de productiviteit van de werknemers, verlaagt stress en houdt ze gelukkig en gezond. Kom ook in actie!

Tips voor vegetarisch eten
Waarom je na het sporten niet kan slapen

Wellicht vind je dit ook leuk!

Menu