“Ik vond jullie presentatie super! Wat een beleving en de ‘aha’s’ vlogen om mijn oren!”

Lezingen & Sprekers

Ben je op zoek naar een gastspreker of een inspirerende lezing over vitaliteit in het bedrijfsleven? Een energieke kick-off of activiteit om een grote groep mensen in beweging te krijgen? Dan kunnen wij wat voor jouw bedrijf of evenement betekenen!

De inhoud wordt altijd aangepast aan de doelgroep, wensen van de organisatie en actualiteit van dat moment. Vertel ons wat je wensen zijn en wat je belangrijk vindt. Zo maken we er samen een succes van!

Populaire onderwerpen

De kracht van het team
Energiek leiderschap
Presteren op topsport niveau
Grip op stress
De kracht van het team

Dat een goede samenwerking bijdraagt aan succes en werkplezier, dat weten we natuurlijk wel. Maar hoe krijg je de neuzen dezelfde kant op? Hoe creëer je (als leidinggevende) een werkomgeving waarin mensen gemotiveerd blijven om het beste uit zichzelf te halen? Hoe kun je vitaliteit inzetten om op een laagdrempelige manier collega’s te helpen, zodat ze fysiek en mentaal fitter worden?

Energiek leiderschap

Wat betekent bevlogen werken en leven, en hoe krijg je dit voor elkaar en behoud je het? Welke impact heeft jouw energie op je team en collega’s? Hoe kun je dit positief beïnvloeden? Waar begin je, en hoe verbeter je jouw performance?

Deze lezing is uitermate geschikt voor iedereen die leiding geeft of een ambassadeursrol vervuld.

Presteren op topsport niveau

Tijdens deze praktische lezing word je geïnspireerd om te gaan werken aan je eigen fysieke en mentale fitheid. Je leert ook waarom het juist zo belangrijk is om te werken aan je draagkracht in periodes waarin de draaglast hoger is, en natuurlijk hoe je dit doet. We gebruiken voorbeelden uit de topsport, daarom is deze lezing ook mooi te combineren met een sessie of aanwezigheid van een topsporter.

Ons doel: je hebt zin om direct aan de slag te gaan, en je weet hoe jij jouw motivatie kan voeden, zodat je blijvend op hoog niveau kan presteren. Deze lezing is interessant voor iedereen; dus ook als je al topfit bent, of juist wilt starten. De praktische invulling maakt het leuk voor iedereen!

Grip op stress

Stress zorgt voor veel problemen. Niet alleen is de impact op de gezondheid van medewerkers groot, ook voor het team en het bedrijf is het ongezond. Van alle kanten worden er activiteiten opgezet om stress te reduceren, maar wat werkt nou echt? En wat kan je als werkgever doen om snel grip op stress te krijgen?

Veel stress wordt veroorzaakt door de hoeveelheid aan prikkels en stoorzenders. Teamleiders die laat nog even ‘appen’. Het ‘Nieuwe Werken’ zonder dat met elkaar binnen het team gesproken wordt over voorkeuren van bereikbaarheid. Stress veroorzaakt door onrust en veel geluid op de werkvloer. Niet voor alles is een oplossing, gelukkig zijn er wel ontzettend veel (eenvoudige) aanpassingen, organisatorisch en facilitair, die direct stress reduceren en het werkplezier vergroten.

Ondanks dat je als werkgever een hoop kan doen, ligt de actie ook bij de medewerker. Leren wendbaar te zijn in een nieuwe werkomgeving, grenzen aangeven, werken aan de eigen duurzame inzetbaarheid en vitaliteit voorkomen dat collega’s uitvallen.

Tijdens deze praktische lezing krijg je inspiratie die niet alleen in je eigen werkomgeving het verschil maken, maar ook een positieve invloed hebben op de bedrijfscultuur.

Vergroot je draagkracht (voor jonge ouders)
Klachtenvrij aan het werk
Energieke kick-off of energizer
Vergroot je draagkracht (voor jonge ouders)

Jonge werkende ouders kampen met veel stressklachten. Hoe ga je om met werkdruk, een gezin en je eigen gezondheid? Hoe blijf je fysiek en mentaal sterk? Hoe ga je om met weinig slaap en voorkom je dat je uitvalt? Hoe doen collega’s dat?

We willen grip krijgen op bepaalde situaties: het ochtendritueel, minder stress bij thuiskomst, het gehaaste gevoel gedurende de dag, maar kan dat überhaupt wel? Om wendbaar te zijn in hectische tijden, zijn er wel een aantal zaken van belang. Tijdens deze lezing leer je hoe je dit doet. Deze lezing is uitermate geschikt en leuk om te organiseren tijdens een vitaliteitsweek of event.

Klachtenvrij aan het werk

Medewerkers met een fysiek beroep stellen zich vroeg of laat de vraag: Kan ik mijn werk op latere leeftijd nog wel uitvoeren? Bij terugkomende fysieke klachten stapelen de problemen op. Hoe ga je als organisatie hiermee om? Wat onderneem je als werkgever? En op welke wijze motiveer je medewerkers om zelf het heft in eigen handen te nemen?

Deze lezing geeft ondernemers en leidinggevenden inspiratie welke aanpak effectief is, zodat uitval door fysieke klachten wordt beperkt. We hopen je te inspireren, zodat je op een laagdrempelige manier medewerkers kan helpen zelf de eerste stap te zetten.

Energieke kick-off of energizer

Ben je op zoek naar een energiek persoon die zelfs een stadion uit z’n dak kan laten gaan? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Het kan van alles zijn; een eigen bedrijfsdans, een energizer van een paar minuten, bijvoorbeeld tijdens de lunch of gedurende de dag.

Ook leuk; Yoga oefeningen om de zaal helemaal ‘zen’ te krijgen.

Sprekers

Marije de Vries

Marije onderneemt 20 jaar in de fitness- en gezondheidsbranche. Ze is auteur van een aantal boeken over voeding, sport en motivatie. Door haar jarenlange ervaring als ondernemer, vitaliteitscoach en docent deelt ze haar kennis en aanpak met medewerkers, leidinggevenden, HR en ondernemers.

Peter Wolfhagen

Peter behaalde in 1989 zijn doctoraal in de Bewegingswetenschappen aan de Universiteit in Maastricht. Hij heeft al meer dan 30 jaar ervaring in de fitnessbranche en begeleidt personen en organisaties in het behalen van resultaten. Ook heeft hij een aantal publicaties en boeken op zijn naam, met gedragsverandering als thema. In 2017 publiceerde hij het boek “Bouw jouw leefstijlplan”.

Ivar Roos

Ivar heeft na zijn studie fysiotherapie en AALO opleiding de diepte gezocht in de fitnessbranche, waarin hij inmiddels meer dan 20 jaar werkzaam is. Als ervaren lesgever en trainer ontwikkelde hij concepten om instructeurs, managers en bedrijven beter te laten renderen. Alle ervaringen en resultaten zijn te beluisteren in zijn inspirerende lezingen.

Elze Versteeve

 Elze Versteeve is sinds haar studie psychologie al meer dan 20 jaar aan het werk als adviseur, trainer en coach. Zij ondersteunt organisaties het beste uit hun mensen te halen en mensen verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen energie en (werk)geluk. Zij vertelt veel en graag over werkstress en het positief tegenovergestelde: bevlogenheid.

Wij bieden altijd maatwerk.

Vertel ons wat je wensen zijn en wat je belangrijk vindt. Zo maken we er samen een succes van! Bekijk ook onze workshops voor meer onderwerpen.

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.