Leidinggevenden spelen een sleutelrol bij een vitale organisatiecultuur. Zij hebben de invloed, het netwerk en de instrumenten om vorm te geven aan een manier van werken waarin vitale gewoontes en een beheersbare werkdruk centraal staan. Logisch dus, dat zij een belangrijke rol spelen in het succes van een vitaliteitsprogramma!

De leergang Vitaal Leiderschap is bedoeld voor leidinggevenden van de organisatie die hun team willen aansturen en begeleiden vanuit een energieke houding.

Terugkerend onderwerp in elke module is (groeps)gedrag en gedragsverandering en de drie basisgereedschappen voor elke leidinggevende: ambassadeurschap, de dialoog en contextcreatie.

De leergang bestaat uit 4 modules van 3 uur met de volgende thema’s:

Module 1: Energie op elke werkvloer

Module 2: Vitaal in je lichaam

Module 3: Vitaal in je brein

Module 4: Vitaal in je werk

We gaan in op wetenschappelijke kennis en inzichten met betrekking tot vitaliteit en kijken we hoe we dit kunnen inzetten om een vitale bedrijfscultuur vorm te geven. We bespreken nadrukkelijk de invloed van de omgeving op (on)gezond gedrag en hoe leidinggevenden een rol kunnen spelen in het optimaal ondersteunen van hun team hierin.

In de bijeenkomsten wordt veel gebruik gemaakt van interactieve werkvormen. Voor elke bijeenkomst zijn er voorbereidingsopdrachten beschikbaar om effectief aan de slag te kunnen.

Deze bedrijven gingen je o.a. voor:

Benieuwd naar onze leergang Vitaal Leiderschap?
Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.