Kernprogramma

Van losse activiteiten naar een vitale cultuur, dat begint met een sterk kernprogramma! Een kernprogramma zorgt voor zichtbaarheid en je biedt voor ieder wat wils. In deze basis verbinden en communiceren we al jouw activiteiten. Volledig op maat en in de stijl van jouw organisatie.

Hoe kun je medewerkers op de hoogte stellen van alle activiteiten en mogelijkheden die jouw organisatie tot zijn beschikking heeft? Programma’s die bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling, werkplezier en energie?

Hoe geef je een duidelijke en positieve boodschap af dat vitaliteit veel meer is dan het sportabonnement en de ‘stoppen met roken cursus’? En dat je als medewerker er actief onderdeel van kunt zijn?

Hoe zorg je ervoor dat de basis van jouw programma toegankelijk is voor iedereen? En creëer je enthousiasme en ambassadeurs?

Door op één centrale plek een programma te faciliteren met behulp van een sterk communicatieconcept, jaarkalender en ambassadeursprogramma. Denk aan eigen logo en naam, blogs, podcasts en een goed gevulde activiteitenkalender met masterclasses, webinars en workshops. En medewerkers – ambassadeurs – die meehelpen en uitvoeren. Dat is wat wij voor je opzetten, organiseren en onderhouden.

Vangnet voor alle medewerkers

Het kernprogramma is een vangnet voor jouw medewerkers. We verwijzen medewerkers met klachten door naar de huis- of bedrijfsarts, geven tips voor het eigen budget en de middelen die jouw organisatie tot zijn beschikking heeft, denk aan sportprogramma of apps voor je mentale fitheid. En helpen leidinggevenden met een vraagstuk of goed idee voor hun team of locatie. Geen vraag blijft onbeantwoord!

Communicatieconcept

Met een communicatieconcept bouwen we aan een merkidentiteit voor jouw kernprogramma. Krachtig, creatief, duurzaam en eigen. Krijg inspiratie van deze organisaties:

Dustin

Dustin is een snelgroeiend beursgenoteerd bedrijf met grote ambities. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zweden en ze hebben locaties o.a. in Denemarken en de Benelux. Dustin zorgt voor de juiste IT-oplossing. Thuis, op het werk en onderweg, we keep things moving.
Dustin heeft ook een sterke interne boodschap: “We keep you moving, you keep us moving”.

De naam Dustin Movement is eigenlijk vanzelfsprekend. Voor Dustin organiseren wij het kernprogramma in de eigen Sharepoint omgeving, waarin we alles regelen. Engelstalige content, internationale activiteiten zoals masterclasses en lokale events en activiteiten, zoals yoga en padel. Het ambassadeursprogramma speelt bij Dustin een belangrijke rol.

Vebego

In 2018 hebben we voor Vebego het duurzame inzetbaarheidsprogramma Vitaal Vakmanschap opgezet. Een stevige basis voor alle bedrijven van Vebego. Met de training Vitaal Leiderschap helpen we  leidinggevenden hoe ze Vitaal Vakmanschap op de agenda zetten én houden. Zo zijn ze altijd op de hoogte van alle activiteiten, HR-tools en ook ondersteunende apps (o.a. OpenUP, bedrijfsfitness Nederland). Vitaal Vakmanschap speelt inmiddels een belangrijke rol in ontwikkelgesprekken.

Vilente

Zorg voor jezelf. Alles wat Vilente Vitaal te bieden heeft staat in het teken van deze boodschap. Het programma hebben we groots gelanceerd met een event. Een middag waarin medewerkers in de watten werden gelegd met gave activiteiten zoals een wandelworkshops, schapendrijven en goed eten. Alle activiteiten rondom vitaliteit worden op de eigen intranetomgeving ondergebracht. Het programma is zo opgezet dat eigen mensen het nu verder onderhouden. Dat is ook het doel van het kernprogramma; het wordt steeds meer van de organisatie.