Hoe werkt het?

Vanuit onze research, ervaring én de vraag van jouw organisatie, zoeken we naar een overkoepelende identiteit van het vitaliteitsprogramma. Het startpunt om een activiteitenkalender op te zetten die gedragen wordt door de totale organisatie!

Om je een beeld te geven, hoe zo’n jaarprogramma er praktisch uit kan zien, nemen we je mee in een aantal stappen die we zetten op de werkvloer.

We werken in 4 fases. Zo krijgt elke organisatie zijn eigen plan op maat en bereiken we alle medewerkers.

Onze programma’s worden altijd ondersteund door een programma manager en vaste trainers. Zo leren we de organisatie goed kennen en zijn onze collega’s een vertrouwd gezicht op de werkvloer.

In deze eerste fase gaan we met een afvaardiging uit de organisatie bepalen waarom, hoe en met welke middelen vitaliteit wordt georganiseerd. Na de Energiesessie, krijgen de leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor de aansturing van de werkvloer de training Vitaal Leiderschap. Middels onze speciale stemronde zorgen we ervoor dat alle medewerkers een stem krijgen en input mogen geven op het nieuwe vitaliteitsprogramma.

Met de input van Fase 1 kunnen we het nieuwe vitaliteitsprogramma voor jouw organisatie samenstellen. Het is tijd om alles gereed te maken voor de lancering! Dit doen we door de benodigde communicatiekanalen in te richten zoals het Energieportaal, op maat voor jouw organisatie. Ook zorgen we voor uitingen zoals een beeldmerk, fotografie, posters etc..

Bij de lancering van het Energieportaal hebben alle medewerkers een uitnodiging ontvangen om naar de kick-off te komen. Tijdens de kick-off enthousiasmeren wij door te laten zien hoe het nieuwe vitaliteitsprogramma eruitziet, mede mogelijk gemaakt door de stem van de medewerker! Het jaarprogramma activeert om deel te nemen doordat het elementen bevat waar elke medewerker wel iets in kan vinden.

Na het eerste jaar weten we heel goed wat de gekozen activiteiten hebben opgebracht. De cyclus begint opnieuw met een Energiesessie en het ophalen van input en feedback bij de leidinggevenden én op de werkvloer. Zo sturen we bij en zorgen we ervoor dat het onderdeel van de bedrijfscultuur wordt. In het eerste jaar leggen we een basis voor een meerjarenplan. Energie op de werkvloer groeit organisch in het DNA van jouw organisatie!

De eerste stap

De ENERGIEsessie

Het grote kantelpunt zit in de belangrijkste asset van een organisatie: de mensen die er werken. De ambassadeurs van het bedrijf. De drijvende krachten waar we veel van vragen. De mens bepaalt voor een groot deel de wendbaarheid en flexibiliteit van een organisatie. En dat vraagt om de juiste aanpak.

Daarom gaan we samen met een afvaardiging uit de organisatie nadenken over hoe we vitaliteit verweven in de bedrijfscultuur, verbinden aan de pijlers van duurzame inzetbaarheid en organisatiedoelstellingen.

We willen medewerkers niets opleggen, maar we willen wel ieders stem horen! Hoe gaan we ervoor zorgen dat we alle medewerkers bereiken en inspireren om feedback en input te leveren? Dit bepalen we samen in onder andere deze eerste belangrijke stap.

Creëer draagvlak

Vitaal Leiderschap

Vitaliteit draait om een mindset: iemand die goed in zijn vel zit, zit overal goed in zijn vel. Of dat nu werk of privé is, dat vinden wij niet relevant. Met deze boodschap bieden we een ander type training aan dan werkend Nederland gewend is. We willen het ze laten ervaren!

ANDERS DAN ANDERS

Het kan zijn dat we een event organiseren, gaan zeilen, schapen gaan drijven, een reis maken of het klein houden, maar altijd inspirerend! Onze sessies zijn interactief, leuk en laagdrempelig.

Vitaal Leiderschap speelt een essentiële rol om draagvlak te creëren, te enthousiasmeren en om het plan (n.a.v. de strategiesessie) te toetsen en te presenteren.

Voor wie?

Onze Vitaal Leiderschapstraining is met name erg geschikt voor leidinggevenden die direct in contact staan met de operationele organisatie.

Deelnemers leren meer over gezonde voeding, bioritme en slaap, psychologie (het brein en mentale fitheid) het verminderen van stress en gezond en veilig bewegen. Daarnaast leren ze symptomen te herkennen en hoe ze het gesprek over duurzame inzetbaarheid en vitaliteit aan kunnen gaan. We werken doelgericht en praktisch naar oplossingen.

Alles onder één dak

Het Energieportaal

Een centrale plek waar alle medewerkers terecht kunnen voor kennis, inspiratie, testen, het bekijken en plannen van activiteiten, een jaarkalender en persoonlijk advies. En het allerbelangrijkste: de overkoepelende identiteit van jouw vitaliteitsprogramma staat in de spotlight!

Wij maken een Energieportaal speciaal op maat voor jouw organisatie!

Toolkit

Op het Energieportaal faciliteren we een toolkit bestaande uit marketing- en communicatiemateriaal voor leidinggevenden en ambassadeurs om in te zetten op de werkvloer.

Lanceren

Om het jaarprogramma te lanceren kies je voor een:

Vitaliteitsweek

Op maandagochtend wakker worden met een sessie yoga, okselfrisse aerobics of bootcamp? Zeven dagen met je collega’s ‘in rehab’? Minder suikers, meer bewegen en beter slapen? Een vitaliteitsweek is een laagdrempelige en leuke manier om het onderwerp vitaliteit op de agenda te zetten. Tijdens deze week lanceren we het jaarprogramma middels leuke posters, filmpjes, workshops en vitaliteitscoaching. 

Event (dag of dagdeel)

Een dag (deel) op een inspirerende locatie of bij jouw op het bedrijf. Een plenaire aftrap om het programma te lanceren, gevolgd door ‘breakout’ sessies (workshops, trainingen). Een spetterend slot waarin de deelnemers een persoonlijk doel hebben gesteld, mag niet ontbreken!

Roadshow

Door een roadshow te plannen langs alle locaties of afdelingen, en (kort) aan te sluiten bij een wekelijks overleg, creëer je op een laagdrempelige manier enthousiasme. Het voordeel van een roadshow is dat alle medewerkers aanwezig zijn, dus niet alleen de collega’s die al in startblokken staan. Kennisgeving (waarom en wat gaan we doen), en het creëren van een goed gevoel (we verplichten tot niets, en wij staan voor je klaar) staan centraal.

Workshop

Het plannen van workshops met teamleiders, of met het gehele team/afdeling is ook een goede manier om het onderwerp vitaliteit op de agenda te zetten. We koppelen de kick-off (uitleg jaarprogramma) met de inhoud die wordt bepaald door het team. Met je collega’s maak je een keuze uit de 12 vitaliteitsthema’s. We raden aan de workshops niet op inschrijving te plannen, maar te organiseren tijdens een bestaand overleg.

Bereiken van medewerkers? Onze bouwstenen helpen!

We gaan niet voor de ‘happy few’ die toevallig van hardlopen houden. Iedereen moet geïnspireerd kunnen worden. Iedereen moet het leuk kunnen vinden.

Medewerkers die veel werkzaamheden op kantoor hebben, vinden de jaarkalender, nieuwsbrieven challengeweken en e-learning erg leuk en makkelijk om te doen. Maar we weten dat we hiermee niet iedereen goed bereiken. Naast de Energiesessie en Vitaal Leiderschap is de aanwezigheid op de werkvloer een belangrijke succesfactor, hiervoor hebben we speciale bouwstenen ontwikkeld.

Om het jaarprogramma vorm te geven, kun je kiezen uit de volgende bouwstenen:

12 weken programma

12 weken programma

Gedurende het 12 weken programma behandelen we 12 thema’s. Wekelijks werken we samen aan één onderwerp, en de deelnemers doorlopen ook een persoonlijk traject. Dit laatste is overigens vrijblijvend, zo maak je vitaliteit op het werk belangrijk, maar het verplicht tot niets om zelfstandig (in de eigen tijd) aan de slag te gaan.

De 12 thema’s uit het jaarprogramma en uit ons boek de Fitgids voor werkend Nederland staan centraal. Op deze manier maken we de verbinding met het vitaliteitsplein.

Waarom het 12 weken programma?

We gaan vooral met elkaar in gesprek! Hoe kunnen we onze energiegevers op het werk vergroten? Hoe kunnen we onze dag organiseren met als doel meer productiviteit en werkplezier? Hoe krijgen we grip op werkdruk (kan dat)? Hoe krijgen we grip op werkdrukbeleving? Welke activiteiten kunnen we overdag organiseren, zodat we meer kwaliteitsrust creëren, gezonder eten en beter slapen?

Samen met je team neem je de tijd om met een afstandje te kijken naar je werkzaamheden, met als doel een organisatorische optimalisatie waardoor er met meer energie gewerkt wordt.

Alle deelnemers krijgen

  • Het boek de Fitgids voor werkend Nederland
  • Wekelijkse nieuwsbrief in het thema van de week
  • Persoonlijk advies via helpdesk
  • Vitaliteitscoaching (naar wens)

De leidinggevende ontvangt na afloop een rapport met feedback, behoeftemeeting en aanbevelingen.

Specials

Wil je werken aan teambuilding en een betere werksfeer? Meer leren over vitaliteit (op het werk)? Plan een Special! Het grote voordeel van onze Specials is dat ze snel en eenvoudig te organiseren zijn. In vier weken leer je meer en ga je samen aan de slag.

HOE WERKT HET?

Je gaat o.a. aan de slag met een workshop (teamsessie), e-book, kennis- en teamopdrachten. Alle deelnemers krijgen, indien gewenst, persoonlijke coaching. Een Special geeft opvolging aan een workshop en is geïnspireerd op de aanpak van uitvinder en futurist R. Buckminster Fuller:

‘Als je mensen een nieuwe manier van denken wil bijbrengen, heeft het geen zin ze die ‘aan te leren’. Je moet ze een tool geven waarvan het gebruik tot nieuwe manieren van denken leidt.’

Challengeweken

Challengeweek

Onze challengeweken zijn erg populair. Je kunt individueel deelnemen of met je team/collega’s. Samen met collega’s ervaar je een leuke tijd en zet je de eerste stap naar meer bewustwording en (eigen) duurzame inzetbaarheid.

Doe je mee, dan ontvang je:

  • Een starterskit en e-book; donderdag voorafgaand aan de challengeweek om voorbereidingen te treffen.
  • Een dagelijkse kennisnieuwsbrief met onderbouwde kennis, tips en een dag-challenge.
  • Persoonlijk advies via de helpdesk (indien gewenst).

We zorgen voor een aankondiging, we beantwoorden vragen van medewerkers, en stellen inschrijflijsten ter beschikking.

Workshops

Inspirerende Workshops

Het team kiest voor een of meerdere onderwerpen. Vaak worden workshops gepland als onderdeel van een teamdag of vergadering, als kennissessie of tijdens de lunch. Een workshop duurt 30, 60 of 90 minuten (duur en aantal deelnemers in overleg).

Sportieve activiteiten

Sportieve activiteiten

Sommige teams vinden het leuk om samen te sporten, te trainen voor een goed doel of om actieve pauze te plannen. De inhoud stemmen we af op de wensen en belastbaarheid van de deelnemers. Een activiteit duurt 30, 60 of 90 minuten (duur en aantal deelnemers in overleg).

Vitaliteitscoaching

Vitaliteitscoaching

Vitaliteitscoaching speelt een belangrijke rol binnen een succesvol vitaliteitsbeleid. Middels persoonlijke begeleiding helpen we medewerkers met het behalen van gezondheidsdoelen.

Onze vitaliteitscoaches helpen 1-op-1 bij het bereiken van diverse gezondheidsdoelen, maar ook bij psychische problemen en fysieke klachten.

Vitaliteitscoaching kan op verschillende manieren vergoed worden, zoals een persoonlijk budget, de verzekeraar of de werkgever.

Meer weten?

Contact
Bezig met versturen
Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.