Vanuit onze research, ervaring én de vraag van jouw organisatie, zoeken we naar een overkoepelende identiteit van het vitaliteitsprogramma. Het startpunt om een activiteitenkalender op te zetten die gedragen wordt door de totale organisatie!

We werken in vier fases. Zo krijgt elke organisatie zijn eigen plan op maat en bereiken we alle medewerkers. Onze programma’s worden altijd ondersteund door een programmamanager en vaste trainers. Zo leren we de organisatie goed kennen en zijn onze collega’s een vertrouwd gezicht op de werkvloer.

Middels onze Energiesessie, de training Vitaal Leiderschap en speciale stemronde zorgen we ervoor dat alle medewerkers input mogen geven op het nieuwe vitaliteitsprogramma.

We kunnen het programma gaan samenstellen. Het is tijd voor de lancering! We richten het Energieportaal in en zorgen voor de planning, marketing en communicatie.

De inhoud van het activatieprogramma start altijd met een kick-off. Het motiveert om deel te nemen doordat het elementen bevat waar elke medewerker wel iets in kan vinden.

Na het eerste jaar kunnen we de balans op maken. De cyclus begint opnieuw. Zo sturen we bij en zorgen we voor blijvende interesse. Energie op de werkvloer groeit organisch in het DNA van jouw organisatie!

De eerste stap

De ENERGIEsessie

We gaan samen met een afvaardiging uit de organisatie nadenken over hoe we vitaliteit verweven in de bedrijfscultuur, verbinden aan de pijlers van duurzame inzetbaarheid en organisatiedoelstellingen.

We willen medewerkers niets opleggen, maar we willen wel ieders stem horen! Hoe gaan we ervoor zorgen dat we alle medewerkers bereiken en inspireren om feedback en input te leveren? Dit bepalen we samen onder andere in deze eerste belangrijke stap.

Lees meer

Creëer draagvlak

Vitaal Leiderschap

Vitaliteit draait om een mindset: iemand die goed in zijn vel zit, zit overal goed in zijn vel. Of dat nu werk of privé is, dat vinden wij niet relevant. Met deze boodschap bieden we een ander type training aan dan werkend Nederland gewend is. We willen het ze laten ervaren.

Het kan zijn dat we een event organiseren, gaan zeilen, schapen gaan drijven, een reis maken of het klein houden, maar altijd inspirerend! Kennis en bewustwording staan centraal. De training is interactief, leuk en laagdrempelig en speciaal ontwikkeld voor leidinggevenden die de operationele werkvloer aansturen.

Lees meer

Lanceren

Om het programma te lanceren kies je voor een:

Energieweek

Wakker worden met een sessie yoga of okselfrisse aerobics? Zeven dagen meer leren over gezonde voeding, meer bewegen, het brein of beter slapen? Tijdens deze week lanceren we het nieuwe vitaliteitsprogramma met energie!

Event (dag of dagdeel)

Een plenaire aftrap om het programma te lanceren, gevolgd door ‘breakout’ sessies. Een spetterend slot waarin de deelnemers een persoonlijk doel hebben gesteld mag niet ontbreken!

Roadshow

Door een roadshow te plannen langs alle locaties of afdelingen, en (kort) aan te sluiten bij een wekelijks overleg, creëer je op een laagdrempelige manier enthousiasme. Het creëren van kennis en bewustwording en een goed gevoel staan centraal.

Workshop

Het plannen van workshops met teamleiders, of met het gehele team/afdeling is ook een goede manier om het onderwerp vitaliteit op de agenda te zetten. We koppelen de kick-off (uitleg jaarprogramma) met de inhoud die wordt bepaald door het team. 

Bouwstenen

Om het jaarprogramma vorm te geven kun je kiezen uit diverse bouwstenen. De keuze wordt mede bepaald door het budget, type werkzaamheden (afdeling en bedrijfsonderdeel) en de stem van de medewerker.

12 weken programma

12 weken programma

Gedurende het 12 weken programma behandelen we 12 thema’s. Wekelijks werken we samen aan één onderwerp, en de deelnemers doorlopen ook een persoonlijk traject. Dit laatste is overigens vrijblijvend, zo maak je vitaliteit op het werk belangrijk, maar het verplicht tot niets om zelfstandig (in de eigen tijd) aan de slag te gaan.

De 12 thema’s uit het jaarprogramma en uit ons boek de Fitgids voor werkend Nederland staan centraal. Op deze manier maken we de verbinding met het vitaliteitsplein.

Waarom het 12 weken programma?

We gaan vooral met elkaar in gesprek! Hoe kunnen we onze energiegevers op het werk vergroten? Hoe kunnen we onze dag organiseren met als doel meer productiviteit en werkplezier? Hoe krijgen we grip op werkdruk (kan dat)? Hoe krijgen we grip op werkdrukbeleving? Welke activiteiten kunnen we overdag organiseren, zodat we meer kwaliteitsrust creëren, gezonder eten en beter slapen?

Samen met je team neem je de tijd om met een afstandje te kijken naar je werkzaamheden, met als doel een organisatorische optimalisatie waardoor er met meer energie gewerkt wordt.

Alle deelnemers krijgen

  • Het boek de Fitgids voor werkend Nederland
  • Wekelijkse nieuwsbrief in het thema van de week
  • Persoonlijk advies via helpdesk
  • Vitaliteitscoaching (naar wens)

De leidinggevende ontvangt na afloop een rapport met feedback, behoeftemeeting en aanbevelingen.

Challengeweken

Challengeweken

Onze energieweken zijn erg populair. Je kunt individueel deelnemen of met je team/collega’s. Samen met collega’s ervaar je een leuke tijd en zet je de eerste stap naar meer bewustwording en (eigen) duurzame inzetbaarheid.

Doe je mee, dan ontvang je:

  • Een starterskit en e-book; donderdag voorafgaand aan de challengeweek om voorbereidingen te treffen.
  • Een dagelijkse kennisnieuwsbrief met onderbouwde kennis, tips en een dag-challenge.
  • Persoonlijk advies via de helpdesk (indien gewenst).

We zorgen voor een aankondiging, we beantwoorden vragen van medewerkers, en stellen inschrijflijsten ter beschikking.

Workshops

Inspirerende Workshops

Het team kiest voor een of meerdere onderwerpen. Vaak worden workshops gepland als onderdeel van een teamdag of vergadering, als kennissessie of tijdens de lunch. Een workshop duurt 30, 60 of 90 minuten (duur en aantal deelnemers in overleg).

Sportieve activiteiten

Sportieve activiteiten

Sommige teams vinden het leuk om samen te sporten, te trainen voor een goed doel of om actieve pauze te plannen. De inhoud stemmen we af op de wensen en belastbaarheid van de deelnemers. Een activiteit duurt 30, 60 of 90 minuten (duur en aantal deelnemers in overleg).

Vitaliteitscoaching

Vitaliteitscoaching

Vitaliteitscoaching speelt een belangrijke rol binnen een succesvol vitaliteitsbeleid. Middels persoonlijke begeleiding helpen we medewerkers met het behalen van gezondheidsdoelen.

Onze vitaliteitscoaches helpen 1-op-1 bij het bereiken van diverse gezondheidsdoelen, maar ook bij psychische problemen en fysieke klachten.

Vitaliteitscoaching kan op verschillende manieren vergoed worden, zoals een persoonlijk budget, de verzekeraar of de werkgever.

Zin om aan de slag te gaan? Bel voor een vrijblijvend advies gesprek!
Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.