Haal het beste uit je vakantie!

Nieuws, Ontspanning

Zo.. en dan heb je vakantie. Met de koffers al ingepakt werk je de laatste mailtjes weg, ren je nog even naar de supermarkt, prop je de auto vol en met een hoge hartslag vertrek je. “Hmmm.. waarom voelt het nog niet alsof ik vakantie heb”, vraag jij jezelf af…

Het duurt gemiddeld 1 week om in de vakantiestemming te komen. Gelukkig zijn er manieren die ervoor zorgen dat je sneller je werk achter je kunt laten en optimaal kunt genieten van de rust, omgeving en natuurlijk je partner, vrienden of familie.

Laat je laptop thuis!
Mail bekijken en beantwoorden is echt uit den boze en niet nodig. Ja, ook jou kunnen ze best wel even missen.
Mobiel uit; gebruik alleen de wifi op de hotelkamer.
Lees een boek! Het helpt direct te ontspannen en een spannend boek haalt je even weg uit de realiteit.
Beweeg op vakantie, bij voorkeur rustig (matig intensief). Wandel veel en ‘sjok’ lekker langs het strand. Wandelen zorgt ervoor dat je stresshormoon daalt en je gelukshormoon toeneemt.
Ben je een sporter? Geef je lichaam rust door even niet te sporten, alleen matig te bewegen. Herstel van pijntjes en vermoeide spieren. Heel goed om eens per jaar te doen.
Voeten in het zand; het werkt rustgevend!
Horloge af en leef op het ritme van de warmte en de dag.

Tot slot: doe alles met aandacht (mindful). Elk glaasje wijn, kopje koffie, wandeling, een goed gesprek. Neem voor alles de tijd en geniet van elkaar.

Fijne vakantie!

Jongeren tussen de 12 en 20 jaar zitten het langst stil
Geluksgevoel door groenten en fruit

Wellicht vind je dit ook leuk!

Menu