Fitter Nederland wint ruim honderdtwintigduizend euro bij beste MKB!dee 2021 

Nieuws

Vitaliteitsorganisatie Fitter Nederland uit Arnhem heeft een subsidie ontvangen voor Beste MKB!dee 2021.  

Arnhem 10 juni 2021 – Op 17 mei werden de beste MKB!deeën beloond met geldprijzen om de realisatie van de voorgestelde concepten mogelijk te maken. Een van de winnaars is Fitter Nederland. De vitaliteitsorganisatie uit Arnhem heeft een subsidie ontvangen van €124.999. De prijs werd uitgereikt door Staatssecretaris Mona Keizer en Minister Wouter Koolmees. Er deden ruim 250 bedrijven mee aan de wedstrijd en in totaal werd er 10 miljoen euro verdeeld.

Met het jaarlijks terugkerende MKB!dee ondersteunen de ministeries van Economische Zaken en Klimaat en Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondernemers die een goed idee hebben om de ontwikkeling van werknemers in hun bedrijf, branche of regio te stimuleren. Fitter Nederland is een organisatie die vitaliteitsprogramma’s voor bedrijven ontwikkelt en uitvoert en daarnaast met een eigen academie trainingen en opleidingen aanbiedt voor onder andere leidinggevenden, leefstijlcoaches en HR-professionals. 

Marije de Vries, oprichter & partner bij Fitter Nederland is enorm trots en blij met de prijs.

Ook en juist na corona is het belangrijk om aandacht te hebben voor je medewerkers. Wij verzorgen vitaliteitsprogramma’s bij bedrijven door heel Nederland, van klein tot groot. Energieke en bevlogen collega’s zijn het grootste kapitaal van elke organisatie,” aldus De Vries. “Voor het MKB!dee hebben we een plan ingediend waarbij wij een concept lanceren om een interne academie en leercultuur te bouwen om onze medewerkers te motiveren te blijven groeien en ontwikkelen. Het resultaat van deze praktijkacademie is om energie op elke werkvloer te creëren. Onze werkvloer, maar zeker ook andere organisaties in Nederland kunnen het straks toepassen,” vervolgt Marije. Mede-oprichter Ilona Huitink vult aan “Als groeiend MKB-bedrijf zitten we continu in een squeeze tussen het opleiden en ontwikkelen van onze eigen medewerkers, want ook dat houdt ze duurzaam inzetbaar, en inzetten op productiviteit. Met deze subsidie willen we een vorm van leren en ontwikkelen opzetten die andere MKB-bedrijven ook kunnen toepassen. Die bijdraagt aan de ontwikkeling van medewerkers maar ook aan de groei van de organisatie.”

Fitter Nederland ziet de toekomst van vitaliteit op de werkvloer vooral in het vergroten van positieve kenmerken, zoals bevlogenheid, betrokkenheid en succeservaring. Om deze elementen ook in de eigen organisatie te versterken, wil Fitter Nederland de subsidie van MKB!dee investeren in een interne Praktijk Academie. In de Praktijk Academie worden leeractiviteiten georganiseerd die de medewerkers voortdurend uitdagen om nieuwsgierig en ondernemend te blijven. Deze eigenschappen hebben bewezen bij te dragen aan werkplezier, betrokkenheid en innovatie en stellen de organisatie tevens in staat om te blijven leren in een werkveld waarin ook kennis altijd in beweging is.  

Voor een belangrijk onderdeel van het project is Fitter Nederland op zoek naar 10 bedrijven die in september starten met een vitaliteitsprogramma van 12 weken. Fitter Nederland is specifiek op zoek naar groepen medewerkers in de schoonmaak, bouw en zorg. Meer informatie via info@fitternederland.nl, www.fitternederland.nl of 026-8448445.

Team Fitplan
Meer grip op je ambitie?

Wellicht vind je dit ook leuk!

Menu