Fitter bij… de Volksbank

Nieuws

In onze nieuwe rubriek ‘Fitter bij’ nemen wij je elke week mee achter de schermen. Wat doen organisaties in deze tijd om medewerkers te ondersteunen? En welke tips kunnen zij met je delen?

Deze week Fitter bij de Volksbank!

Op 12 maart zitten de medewerkers van de Volksbank precies 1 jaar thuis. Dat is nou niet bepaald een reden voor een feestje, maar wel aanleiding om waardering uit te spreken naar alle collega’s. Want het vraagt nog al wat van ieders incasseringsvermogen en wendbaarheid om met deze situatie om te gaan. Om deze bijzondere tijd een positieve draai te geven is de Volksbank begin januari een programma gestart die eindigt op 12 maart 2021, de 1e verjaardag van Corona-thuiswerken.

Judith Schrauwen, Adviseur Arbeidsomstandigheden en HR:

“Wij willen juist nu een programma aanbieden, omdat corona op gebied van vitaliteit echt een uitdaging geeft. Hoe blijf je vitaal als je veel meer aan huis gebonden bent en ook de sportscholen dicht zijn? Uit studies tijdens de eerste coronagolf is gebleken dat een (partiële) lockdown bij vele mensen leidt tot stijging van ongezond eten, inactiviteit, stress, en gebruik van alcohol en tabak.”

De medewerkers krijgen een ruim en ontzettend leuk programma aangeboden. Ze kunnen meedoen met allerlei challenges, denk aan Ommetje en een hardloop- en afslankchallenge. Elke maandag een energizer, dinsdag een workshop en donderdag een workout.

“Wat ik een hele leuke bijvangst vind, is dat door de vitaliteitsworkshops en sportlessen medewerkers elkaar weer zien voor een leuke reden. De ontmoetingen werden steeds vaker functioneel van aard en dit doorbreekt dat, aldus Judith.”

Wil jij ook een tip delen of meer inspiratie? Neem dan contact met ons op.

Heimwee naar vroeger
Om je snel happy te voelen!

Wellicht vind je dit ook leuk!

Menu