“Mijn energielevel is nu gewoon hoog en ik sta elke ochtend met frisse moed op.”

Diëtetiek

Wil je specifiek hulp bij het optimaliseren van je voedingspatroon? Ervaar je medische klachten en loop je vast? Wil je een steuntje in de rug? Kies dan voor hulp van onze diëtiste Linda Hogervorst.

Linda is in 2014 afgestudeerd als diëtist, waarna ze ook de masteropleiding Nutrition and Health aan de Wageningen Universiteit succesvol heeft afgerond. Ze is afgestudeerd op het gebied van het prikkelbaredarmsyndroom, het FODMaP-dieet, darmkanker en buikklachten bij jongere kinderen (0-4 jaar oud).

Linda coördineert al onze voedingsvraagstukken, geeft individuele coaching en workshops.

We werken landelijk en online. Vraag naar de mogelijkheden voor vergoedingen via de zorgverzekeraar.

Doe een check!

Bij een diëtist wordt snel gedacht aan “diëten” en “afvallen”, maar niets is minder waar. Je kunt namelijk ook bij een diëtist terecht voor een éénmalige check up. Wil jij voeding in plaats van vulling? Eet jij wel echt zo gezond als je denkt? Zie jij door de bomen het bos niet meer? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Een diëtist laat in no time zien hoe jij ervoor staat.

Tien redenen voor een afspraak met de diëtist

1: Professional op locatie

De diëtist is de deskundige op het gebied van voeding en gezondheid. Bovendien hoef je er niet langer de deur voor uit. Ze kan namelijk ook langskomen bij het bedrijf waar jij werkt. Ze luistert naar jouw verhaal en vormt zich een beeld van jouw persoonlijke situatie (werk, gezin, hobby’s, sport, dieetervaring, etc.). Vervolgens neemt ze jouw voedingspatroon onder de loep. Met behulp van haar vakkennis en praktijkervaring geeft ze voedingsadviezen die helpen bij het bereiken van jouw doel(en).

2: Check up

Bij een diëtist wordt snel gedacht aan “diëten” en “afvallen”, maar niets is minder waar. Je kunt namelijk ook bij een diëtist terecht voor een éénmalige check up. Wil jij voeding in plaats van vulling? Eet jij wel echt zo gezond als je denkt? Zie jij door de bomen het bos niet meer? Of ben je gewoon nieuwsgierig? Een diëtist laat in no time zien hoe jij ervoor staat.

3: Niet diëten, maar eten

Zeg eens eerlijk: heb jij weleens een dieet gevolgd? Hoe voelde je je toen? En heeft het iets opgeleverd? De valkuil van veel mensen is dat ze (te) veel diëten hebben geprobeerd. Soms levert het resultaat op, maar vaak valt men weer terug in het oude gedrag. Het resultaat? Teleurstelling en/of het jojo-effect! Dergelijke diëten werken vaak niet op de lange termijn, omdat ze te ver afstaan van het gebruikelijke voedingspatroon. Ze zijn niet makkelijk vol te houden. De diëtist vertelt jou hoe je op een gezonde manier kunt blijven eten, waardoor de kans van slagen velen malen groter wordt.

4: Stok achter de deur

Besluit jij om met regelmaat een afspraak te maken met de diëtist? Dat kan! Eén van de meest genoemde voordelen van de diëtist is het “stok achter de deur” effect. Maar ook “vreemde ogen dwingen” en een “frisse blik” wordt vaak genoemd. Het idee dat iemand meekijkt met jouw voedingspatroon, kan helpen bij het aanbrengen en volhouden van veranderingen in jouw voedingspatroon op de lange termijn.

5: Omgaan met onregelmatige werktijden

Onregelmatige werktijden leiden tot een verstoord bioritme. Dit heeft niet alleen invloed op jouw slaap, maar ook op jouw honger- en verzadigingsgevoel en spijsvertering. In de praktijk is te zien dat er vaker maaltijden worden overgeslagen en dat men ongezonder eet. Hierdoor is de kans op een ongezond lichaamsgewicht en maagdarmklachten vergroot. Heb jij onregelmatige werktijden? Samen met de diëtist kun je op zoek gaan naar passende oplossingen.

6: Meer energie gedurende de (werk)dag

Het is niet alleen belangrijk wat je eet, maar ook hoeveel je eet en wanneer je eet. Hoe je dit aanpakt kan het verschil maken voor een energieke (werk)dag. Wil jij weten hoe jij meer uit de dag kunt halen? De diëtist kan jou (bijvoorbeeld met behulp van een voorbeelddagmenu) laten zien hoe jij jouw dagen optimaal kunt indelen.

7: Afvallen én gewichtsbehoud

Afvallen is voor veel mensen een probleem. De één wil al jarenlang afvallen, maar ondanks verschillende lijnpogingen wil dit niet lukken. De ander wil misschien maar een paar kilogram afvallen, maar kan steeds de knop niet omzetten en eraan beginnen. Het “hoe” en het “waarmee” van het afvallen worden daarbij als de lastigste struikelblokken gezien. De diëtist geeft informatie, waardoor jij de zin en de onzin van het diëten en dieethypes gaat begrijpen. Daarnaast geeft zij jou praktische adviezen voor gewichtsverlies én gewichtsbehoud.

8: Verbetering van sportprestaties

Voor de vrijetijdssporters onder ons, zijn er geen aparte voedingsadviezen nodig ter verbetering van de sportprestaties. Gezond eten is en blijft de sleutel. Echter, voor topsporters is het extra belangrijk om aandacht te besteden aan het voedingspatroon (en eventuele aanvullingen). “Een gezond voedingspatroon maakt je nog niet direct een winnaar, maar een slecht voedingspatroon kan jou wel beperken in het bereiken van jouw doelen.” Waar moet jij, in jouw specifieke situatie, op letten? Dat hoor je van de diëtist.

9: Preventie en behandeling van ziekten

Overgewicht, suikerziekte (diabetes mellitus type II), hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, etcetera. Ze vallen allemaal onder de noemer “welvaartsziekten”, maar eigenlijk kun je in Nederland nauwelijks meer spreken van zogezegde “ziekten als het gevolg van de welvaart”. Zowel hoogopgeleide als laagopgeleide Nederlanders hebben te kampen met bovengenoemde ziekten. Ook heeft een groot aantal Nederlanders een verhoogd risico op de ontwikkeling ervan. In veel gevallen kan leefstijl (waaronder voeding) een grote invloed hebben op het verloop en de ernst van de ziekten. Je kunt door de diëtist een persoonlijk dieetbehandelplan laten opstellen, bijvoorbeeld met als doel: afvallen, verbetering van bloedwaarden en vermindering van klachten.

10: Vergoeding

Iedereen krijgt standaard drie uur dieetadvisering vergoed vanuit zijn/haar basisverzekering (exclusief aanvullende verzekering). Let op, dit valt wel onder het verplicht eigen risico.

Heb jij naar aanleiding van dit artikel vragen? Wil jij weten hoe groot jouw persoonlijk budget is? Of wil jij een afspraak inplannen met de diëtist? Neem dan contact op met Fitter Nederland.

Ieder bedrijf is anders!

Daarom helpen onze specialisten je de juiste keuzes te maken. Plan een gratis adviesgesprek.

Contact
Bezig met versturen
Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.