Workshops & Masterclasses

Workshops en masterclasses zijn een vast onderdeel van onze integrale vitaliteitsaanpak, maar kunnen ook gedaan worden als kennismaking of als themaactiviteit. Bijvoorbeeld op een teamdag, in een onboardingsprogramma of tijdens een vitaliteitsweek.

Workshops 

Je kunt kiezen uit 60, 90 of 180 minuten. In de langere workshops is meer ruimte en tijd ingebouwd voor persoonlijke reflectie, leren van en met elkaar en het begeleiden van praktische werkvormen en opdrachten. Alle 12 workshops die we aanbieden vallen onder één of meerdere van onze pijlers van vitaliteit: Vitaal in je lichaam, Vitaal in je brein en Vitaal in je werk.  

Wanneer we een serie van meerdere workshops geven, is het proces van veranderen van gewoontes rondom vitaliteit een terugkerend thema. We bespreken de voortgang, reflecteren en blikken terug op eerder besproken doelen, belemmeringen en motivatie. We maken daarbij graag gebruik van positieve ervaringen die deelnemers hebben en waarmee ze elkaar kunnen inspireren, helpen en steunen.  

Masterclasses 

In onze masterclasses ligt de focus wat meer op strategische thema’s of op Vitaal Leiderschap. Populaire onderwerpen zijn bijvoorbeeld ambassadeurschap, vitale organisatiecultuur en integratie van vitaliteit in de werkcontext. Bij masterclasses overleggen we van tevoren over de precieze inhoud en aanpak, wat resulteert in een masterclass op maat voor jouw organisatie en/of doelgroep.  

Wist je dat?

Het effect van een groepstraining wezenlijk anders is? Er vindt een andere dynamiek van leren en gedragsverandering plaats dan bij individuele coaching. De workshops zijn daarom zo ontworpen dat er, naast ruimte voor kennis over een gezonde leefstijl, volop aandacht is voor het bespreken van motivatie, eventuele belemmeringen en het stellen van haalbare doelen. We maken daarbij graag gebruik van de positieve ervaringen die de deelnemers in de groep reeds hebben en waarmee ze elkaar kunnen inspireren, helpen en steunen.

Soms is bellen sneller. Bel gerust, want we helpen je graag