bevlogenheid binnen je werk en je team

Bevlogenheid in je werk

Nieuws

Burn-out en werkstress: tegenwoordig zijn dit helaas trending topics. Omdat we geloven in een optimistische instelling willen we in dit artikel aandacht besteden aan het tegenovergestelde van burn-out, namelijk bevlogenheid. We leggen je uit wat het is en waar het vandaan komt.

Van binnenuit gemotiveerd

Wat is bevlogenheid? Het wordt gedefinieerd als dé drijfveer om te werken: we spreken over bevlogenheid wanneer motivatie van binnenuit komt en positief is. Intrinsiek gemotiveerde medewerkers werken hard omdat ze dat willen – gedreven vanuit henzelf. Ze zijn energiek, positief en ervaren flow.

Bevlogen mensen zijn vitaal, veerkrachtig en fit (mentaal en fysiek). Ze zetten zich op een gezonde manier in, kennen hun grenzen en houden het zo op lange termijn vol. Natuurlijk zit er wel eens een baaldag op het werk tussen – dat is volkomen menselijk – maar het herstel hiervan gaat soepel.

Ben jij bevlogen?

  • Je ziet je werk als nuttig en zinvol, en je doet het met plezier.
  • Je ervaart een sterke betrokkenheid met het bedrijf waarvoor je werkt.
  • Je zet je graag in en voelt je daarna voldaan.

Bevlogen team

Als leidinggevende droom je van een bevlogen team: het leidt tot betere prestaties en een goede sfeer op de werkvloer. Bovendien zijn bevlogen medewerkers loyaal en doen regelmatig iets extra’s. Als bevlogenheid de drijfkracht is van je team, haalt iedereen het beste uit zichzelf en elkaar.

Ben je teamleider of manager? Reflecteer dan eens over hoe jij in je werk staat. Bevlogenheid is namelijk aanstekelijk. Wanneer jij optimistisch en met positieve energie je team stuurt, dan is de kans groot dat de groep jouw instelling overneemt.

Meer leren over bevlogenheid en hoe je dit vergroot? Lees dan ook eens het volgende artikel: “Ben jij bevlogen?”

Zoeken naar werkgeluk maakt blind
Wintertijd komt eraan: 5 tips voor meer energie

Wellicht vind je dit ook leuk!

Menu