Bespreek werkstress met je leidinggevende

Nieuws, Tip van de dag

Wanneer je (werk)stress ervaart, en het gaat ten koste van je gezondheid en bevlogenheid, dan heb je wellicht gemerkt dat het moeilijk is om daaruit te komen. Dan is het fijn om hulp te krijgen van buitenaf. Een van de mensen waarmee je het gesprek aan kunt gaan is je leidinggevende. We geven je vijf tips!

  1. Bespreek werkstress met je manager op het juiste moment: plan samen een tijdstip in dat je rustig kunt praten. Doe dit bij voorkeur in de ochtend, wanneer je nog helder kunt denken. ‘Even’ tussen twee afspraken door levert juist meer stress op. Is het droog? Ga naar buiten. Wandelend een gesprek voeren heeft een ontspannend effect!
  2. Stel samen aan het begin van de week een haalbare planning op. Dit maak knelpunten direct zichtbaar en geeft overzicht.
  3. Maak afspraken over werktijden en roosters. Wees duidelijk wat realistisch is binnen de beschikbare tijd, dit zorgt voor een betere werkverdeling.
  4. Gaat het in je privéleven niet zo als je wilt of maak je een moeilijke tijd door? Maak dit dan ook bespreekbaar. Voorkom extra werkdruk in tijden dat jij je minder sterk voelt.
  5. Vind je de stap naar je leidinggevende te groot? Praat (en oefen) eerst met een collega, vriend of vriendin. Ook zij kunnen je feedback geven hoe je het gesprek prettiger kunt voeren.

Meer leren over dit onderwerp? Bekijk www.checkjewerkstress.nl of organiseer een workshop met je collega’s.

 

Management programma
Wist je dat…

Wellicht vind je dit ook leuk!

Menu
error: Content is protected !!