Tip van de dag: zo bespreek je misverstanden op de werkvloer

Tip van de dag

Loopt de communicatie tussen jou en je collega niet helemaal zoals gewenst? Probeer misverstanden altijd persoonlijk uit te praten. Onze hersenen stemmen zich in een gesprek op elkaar af, wat zorgt voor een betere communicatie.

Hersengolven

Wetenschappers van The Basque Center on Cognition, Brain and Language ondervonden dat wanneer twee personen rechtstreeks met elkaar praten, de hersengolven zich op elkaar afstemmen (1). De hersenen werken als het ware samen naar een gezamenlijk doel: communicatie. De onderzoekers denken dat dit een sleutelrol speelt in de relatie tussen mensen.

In de praktijk kun je dit gelijk toepassen: kom je er via de moderne communicatiekanalen (e-mail, telefoon) niet uit, overleg dan face to face met je collega. Een gesprek in elkaars bijzijn brengt je dichter naar elkaar en zo ook naar een oplossing.

Smartphones

Zorg er tijdens je gesprek voor dat je smartphone van tafel is. Ander onderzoek, van de Virginia Tech University, toont aan dat de kwaliteit van een gesprek achteruit gaat als er telefoons op tafel liggen (2). De smartphones belemmeren het oppikken van non-verbale communicatie. Hierdoor ervaar je minder empathie en onderling contact: twee essentiële factoren voor een goed gesprek.

Kortom, bespreek misverstanden persoonlijk en laat daarbij telefoons in je tas zitten.

Bron 1
Bron 2

 

Leef langer dankzij je dagelijkse kop koffie
Ben je vaak moe na het trainen? Dan werkt dit!

Wellicht vind je dit ook leuk!

Menu
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.