Ambassadeursprogramma

In informele zin van de betekenis, zijn ambassadeurs mensen die ergens voor staan, iets uitdragen, en het belangrijk vinden om dit onder de aandacht te brengen en anderen te overtuigen van het belang van de zaak. Zij hebben veel invloed op hun omgeving vanwege een hoge sociale status, die vaak (hoewel niet altijd) verworven wordt door hun functie in of betekenis voor een organisatie.

Wat betekent dit voor het vitaliteitsprogramma?

Ambassadeurs maken vitaliteit zichtbaar, bespreekbaar, geven goede voorbeelden en inspireren anderen. Hiermee creƫren of veranderen zij de normen rondom vitaliteit op een positieve manier, wat leidt tot input voor het leer- of veranderproces van andere mensen in de organisatie. Ambassadeurs zorgen er dus voor, dat een vitale cultuur in de organisatie van binnenuit groeit.

Het ambassadeursprogramma vormt daarom een stevige rode draad in onze aanpak.

Casus Dustin

Voor Dustin hebben we het programma Dustin Movement ontwikkeld. Het doel voor het eerste jaar is om op alle locaties het programma zichtbaar te maken, facilitair en middels activiteiten.

Dustin is een internationale IT organisatie met locaties in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland en de Benelux. Dustin heeft gekozen voor een prominent ambasssadeursprogramma als middel om Dustin Movement onder de aandacht te houden en alle medewerkers actief mee te laten werken en denken het vitaliteitsprogramma/inzetbaarheidsprogramma.

Bij Dustin hebben we daarom twee keer per maand een korte check-in met ambassadeurs uit alle landen. Medewerkers met een goed idee kunnen instappen en een idee inbrengen. Tegelijkertijd gebruiken we deze wekelijkse meeting om ambassadeurs te ondersteunen in de organisatie van hun idee. Soms groots en meeslepend in de vorm van een event op locatie, soms klein, denk aan een recept of een stoppen met roken buddy-systeem. Uit alle landen ontstaan lokale en internationale activiteiten georganiseerd door eigen medewerkers. Dit maakt het programma leuk, duurzaam en succesvol omdat medewerkers vanuit hun eigen middelen en rol aan de slag gaan.

Bel voor meer voorbeelden en inspiratie 026 844 8445