Wat houdt de rol van ambassadeur vitaliteit in?

Nieuws

Ben je ambassadeur van vitaliteit als je alleen maar gezond eet, of elke ochtend 40 kilometer naar je werk fietst? Sportief bent, en op de borrel een Spa rood drinkt? Ja, dan ben je zeker een ambassadeur, maar dat is niet wat we van leidinggevenden in ons leiderschapsprogramma verwachten.

Creëer energie!

Wat geloven vooral in het creëren van energie op het werk en dat je nadenkt over de organisatie van werktijden, pauzes, de wijze van communicatie, een facilitaire optimalisatie van gezonde voeding en mogelijkheden biedt om staand te werken of vaker te bewegen. Maar ook dat je beter begrijpt welke impact continudiensten hebben op het bioritme en welke klachten mensen kunnen ontwikkelen bij veel prikkels via de smartphone, suikers en door te lang zitten. Er zijn simpele oplossingen die ervoor zorgen dat mensen niet uitvallen en met meer plezier werken!

Voorbeelden

Beloon jij jouw medewerkers/collega’s alleen voor inspanning, of ook voor ontspanning? Hoe ga je om met pauzes, ‘appen’ laat op de avond en op de vrije dag? En de wijze van e-mailen; iedereen in de CC of denk je na over de hoeveelheid extra communicatie die juist voor meer ruis en stress kan zorgen? Welke impact heeft jouw energie op je team en collega’s? Ben jij je hiervan bewust? Creëer je ruimte om te bewegen en staand te overleggen of heerst er een zit-snoep-snack cultuur?

Dit zijn enkele voorbeelden die vrij eenvoudig op de werkvloer aan te passen zijn, en een groot verschil maken als het gaat om werkdrukbeleving, slaap, stress en lichaamsgewicht.

WERK JE STAP-VOOR-STAP NAAR EEN GEZONDERE WERKOMGEVING? DAN BEN JE OOK AMBASSADEUR!

Lees meer op de pagina Vitaal Leiderschap & Vakmanschap.

Ban de dip!
Verhoog je ‘NEAT’ voor een fitter leven! (Non-Exercise Activity Thermogenesis)

Wellicht vind je dit ook leuk!

Menu