Opleiding
Vitaliteits-
professional

Deze opleiding wordt momenteel inhouse aangeboden.

Opleiding Vitaliteitsprofessional

Vitaliteit is niet meer weg te denken uit organisaties. Om dit een duurzame plek in organisaties te geven, moet een vitale houding geborgd worden in de cultuur van organisaties. Wie kunnen dat beter dan de mensen in de organisatie zelf?!

Daarom leidt Fitter Nederland je binnen zes maanden op tot vitaliteitsprofessional. Je gaat direct aan de slag met een plan van aanpak. Samen met collega’s en andere professionals uit het bedrijfsleven. Dat maakt deze opleiding inspirerend, praktisch en direct toepasbaar.

Stook het vuurtje op

Je besteedt veel aandacht aan het vitaliteitsbeleid. Logisch, want je vindt de vitaliteit van je medewerkers belangrijk.

Misschien ben je al begonnen met bijvoorbeeld een vitaliteitsweek, een koppeling met een duurzaam inzetbaarheidsbeleid of door de inzet van HR-instrumenten. Wat nu als vitaliteit écht gedragen wordt in je organisatie?

Door het volgen van de opleiding Vitaliteitsprofessional, ontstaat een stevige basis voor het vitaliteitsbeleid in jouw organisatie.

Iets voor jou?

De opleiding is heel geschikt voor iedereen die al met vitaliteit bezig is. En graag wil leren hoe ze een plan succesvol kunnen uitvoeren. Een koppeling is snel gemaakt met iemand in een leidinggevende- of HR-functie: het vitaliteitsvuur stook je van binnenuit op én het blijft branden.

Eigen casus

Wat ons betreft is dit het allerbelangrijkste: je leert hoe je vitaliteit in jouw organisatie op de agenda krijgt én houdt. En dat allemaal dankzij jouw expertise. Daarom werken we tijdens de opleiding met cases uit de praktijk, bijvoorbeeld uit jouw eigen organisatie.

Doorlopende leertaak

Je blijft werken aan je eigen casus. Hoe is de huidige situatie en wat wil je bereiken? Welke mensen kunnen jou ondersteunen om doelen te behalen? En hoe wil je meten en evalueren? Daar helpen we je bij met werkvormen en opdrachten:

  • SWOT-analyses
  • Visualisatieopdrachten
  • Samenwerkingsvormen
  • Presentatievormen
  • Ontwerpopdrachten
  • Intervisievormen
  • Discussievormen
  • Casemethoden
  • Peer feedback

Dit leer je

Tijdens deze opleiding leer je hoe vitaliteit op de werkvloer eruitziet, welke partijen betrokken zijn en op welke manier.

Ook leer je begrijpen waarom mensen zich gedragen zoals ze doen en op welke manier je kunt sturen op vitale gewoontes.

We kennen de weerstand en uitdagingen in organisaties. Daarom richten we ons tijdens de opleiding op beter worden in wat al goed is en het versterken van een positieve waardering van vitaliteit. Met een mooi woord heet dat amplitie!

Meer informatie of inschrijven?

Twijfel je aan jouw casus, of heb je momenteel geen concrete vraag of opdracht binnen een organisatie? In sommige gevallen is het mogelijk om een casus bij onze klanten op te pakken. Wil je advies en meer informatie? Laat je gegevens achter. Een van onze docenten neemt contact met je op voor een persoonlijk adviesgesprek.

Opleidingen Vitaliteitsprofessional